portugaliya-poterpaye-vid-masshtabnikh-pozhezh-yaki-sprichinila-anomalna-speka

Португалія потерпає від масштабних пожеж, які спричинила аномальна спека

 • 329056 переглядiв

Деталі

В ніч на понеділок близько 800 пожежників боролися з вогнем поблизу міста Одеміра на півдні Португалії, а понад 1400 місцевих мешканців довелося евакуювати. Через вогонь щонайменше дев'ять пожежників отримали поранення.

Пожежа біля Одеміри почалася в суботу і була перенесена сильним вітром на південь, в горбисту внутрішню частину Алгарве, головного туристичного регіону Португалії. Наразі вогнем знищено близько 6700 гектарів землі, а загалом евакуйовано 19 сіл, чотири туристичних об'єкти і кемпінг. Мер міста Хелдер Геррейру заявив, що ситуація є "критичною, важкою і складною".

У центрі Португалії інші великі пожежі призвели до закриття кількох ділянок автомагістралей, у тому числі частини автостради між Лісабоном і Порту. Шістнадцять літаків з водометним озброєнням були розгорнуті для підтримки зусиль з гасіння пожеж у цих двох областях. Влада оголосила понад 120 муніципалітетів по всій Португалії зонами максимального ризику лісових пожеж.

За словами кліматологів, зміна клімату збільшує ризик виникнення спекотної, сухої погоди, яка, ймовірно, сприятиме виникненню лісових пожеж.

Світ вже потеплішав приблизно на 1,1°C з початку індустріальної ери, і температура продовжуватиме зростати, якщо уряди в усьому світі не скоротять викиди парникових газів.

Доповнення

Очікується, що цього тижня на більшій частині Піренейського півострова температура перевищить 40 градусів за Цельсієм. У Португалії в понеділок у Сантаремі було зафіксовано температуру 46,4°C, найспекотнішу в цьому році.

Це вже третя хвиля великої спеки за це літо, повідомляє видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогорічний липень став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У липні виробили у 4 рази більше "Стугни", ніж у січні - Камишін

     • 334263 переглядiв

    росіяни обстріляли Микільське на Херсонщині, поранена жінка

     • 188756 переглядiв