ukenru
poroshenko-zaproponuvav-vidkriti-v-bolgariyi-ukrayinskiy-kulturniy-tsentr

Порошенко запропонував відкрити в Болгарії український культурний центр

 • 10270 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Президент України Петро Порошенко запропонував прем'єр-міністру Болгарії Бойку Борисову відкрити в Софії український культурний центр у відповідь на болгарську школу в Одесі. Про це повідомляє прес-служба АП за підсумками зустрічі сторін в Одесі, передає УНН.

Як зазначається, Б.Борисов запропонував відкрити болгарську школу в Одесі.

"Президент України підтримав цю ініціативу і запропонував також відкрити в Софії український культурний центр", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, прем’єр-міністр Болгарії відзначив важливість розвитку портового сполучення держав. Повідомляється, що П.Порошенко звернувся до присутнього на зустрічі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна опрацювати з болгарськими колегами це питання.

Серед іншого Президент України відзначив високий рівень співпраці між двома країнами і виконання домовленостей, досягнутих у травні цього року. Зокрема, щодо завершення капітального ремонту школи, модернізації дороги Одеса-Рені через Болград і в перспективі продовження цієї дороги як транспортного коридору до Варни і Софії.

За словами П.Порошенка, цього року на 300 тис. українців більше відвідали Болгарію завдяки безвізу. Він зауважив також, що на 46% зріс товарообіг між країнами та відзначив важливість проведення міжурядової комісії, яка в подальшому буде вирішувати питання економічної, соціальної, культурної і політичної співпраці між країнами.

Президент також подякував за рішення ЄС про надання макрофінансової допомоги та продовження санкцій проти РФ під час головування Болгарії в ЄС в першій половині 2018 року.

Глава держави також відзначив запровадження прямого авіасполучення з Одеси до Болгарії та прямого залізничного сполучення зі Львова до Болгарії.

Як повідомляв УНН, у липні 2018 року П.Порошенко змінив посла в Болгарії.

Українські Національні Новини

Політика