ukenru
poroshenko-poprosiv-u-erdogana-spriyannya-u-zvilnenni-brantsiv-kremlya

Порошенко попросив у Ердогана сприяння у звільненні бранців Кремля

 • 10662 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Президент України Петро Порошенко на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку провів зустріч з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганам, під час якої закликав президента Туреччини посприяти у питанні звільнення українських політичних в'язнів у Росії. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу АП.

"Глава держави закликав турецького колегу сприяти у звільненні українських громадян – політичних бранців Кремля", - повідомили в АП.

Як повідомляється, сторони обговорили, зокрема, стан та перспективи співпраці двох країн у торговельно-економічній, інвестиційній, медичній сферах, а також взаємодії у рамках ООН.

Було досягнуто низку практичних домовленостей у контексті проведення чергового засідання українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня, а також тристоронньої зустрічі у форматі Україна-Туреччина-Азербайджан.

Окремо наголошувалося на "важливості завершення підготовки до укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною", зауважили в АП.

"З боку Турецької Республіки отримано чіткий сигнал щодо незмінності позиції на підтримку територіальної цілісності України та невизнання російської окупації території АР Крим, а також налаштованості на подальше відстоювання прав кримськотатарського народу", - додали у прес-службі Глави держави.

Нагадаємо, у серпні Порошенко передав Ердогану особисте послання.

Українські Національні Новини

Політика