ukenru
populyarne-italiyske-vidannya-zvinuvaltilo-ukrayinu-v-natsizmi-vtrutilos-posolstvo

Популярне італійське видання звинувалтило Україну в “нацизмі”. Втрутилось посольство

 • 44979 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Популярний італійський тижневик "L'Espresso" у статті, щодо арешту радикальної банди, безпідставно звинуватив у “нацизмі” Україну та українських громадян. Про це у середу написав Голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький у Facebook, пише УНН.

Цитата

“У свіжому італійському тижневику "L'Espresso", що має тираж більше 250 тисяч друкованих копій та досить відвідувану електронну версію за підпискою, опублікуваний матеріал на десяти сторінках, включно з першою, під назвою "Нацисти між нами". Стаття присвячена нещодавнім обшукам та арештам, котрі провели італійські правоохоронці щодо членів італійської організації "L' Ordine di Hagal"… Здавалося б, чудова новина. Розкрили групу з декількох ідіотів, симпатиків нацизму. Якби не одне але: затримали декількох італійських неадекватів, а звинувачують в нацизмі...Україну і українців! Звинувачують, вже традиційно, без жодного доказу”, - пише Городецький.

Деталі

З його слів, у статті йде мова про спілкування між членами групи в мережі VK (російська мережа, заборонена в Україні) і навіть є фото члена групи у формі терориста так званої "ДНР" з прапором “Новоросії”.

Однак у статті, зі слів Городецького, звинувачують саме Україну і "Азов", при цьому не даючи жодного факту контактів підозрюваних італійців з батальйоном.

“З першої сторінки журнал читач дізнається, що італійські нацисти "вишколюються (проходять вишкіл) в Україні"!!! Фактів таких вишколів у статті, звісно, немає. Тобто, це відверта брехня. Фото з нашивкою Новоросії і приклад Андреа Палмері, неофашиста з "Форца Нова", італійського найманця в ДНР, доводять протилежне: нацисти та фашисти тренуються в російських терористичних військах, вбиваючи українців, в тому числі бійців батальйону "Азов", - пише очільник Християнського товариства українців.

Зі слів Городецького, видання до цього вже неодноразово публікувало фейки та наклепи про "справу Марківа" та “дозволяло собі расистські вислови на адресу української громади в Італії”.

Реакція України

У Посольстві України в Італії висловили жаль з приводу того, що інформація про затримку членів італійської організації, яка пропагувала нацистку ідеологію, окремі ЗМІ використали для того, щоб “поширити відомі кліше російської пропаганди, спрямовані проти українців, які захищають територіальну цілісність і незалежність нашої держави на фронті”.

“Але такі речі НІКОЛИ не залишаються поза увагою та без належної реакції Посольства України. Посол Ярослав Мельник, у своєму листі на головного редактора видання "Репуббліка", до якого також відноситься тижневик "Еспрессо", звертає увагу журналістів на безпідставність подібних звинувачень та просить з повагою відноситись до українських воїнів, які з 2014 року охороняють європейські кордони від зовнішньої агресії, та не піддаватись впливу російської пропагандистської машини, що використовує будь-який привід для дискредитації України та її героїв”, - наголосили в посольстві.

Додамо

Раніше цього року нелесними висловлюваннями в адресу України запам’яталось інше видання. Так, La Stampa 1 березня опублікувала статтю колишнього сенатора Італійської Республіки Луїджі Манконі.

У статті політик звинувачує Україну у “вбивстві Андреа Роккеллі” та “приховуванні доказів у справі”.

Тоді українське посольсво назвало заяви видання упередженими та необ’єктивними.

Українські Національні Новини

Суспільство