ukenru
popry-defitsyt-v-enerhosystemi-riven-spozhyvannia-elektroenerhii-v-ukraini-zrostaie-ukrenerho

Попри дефіцит в енергосистемі, рівень споживання електроенергії в Україні зростає - Укренерго

 • 15251 переглядiв

Через російські ракетні удари, які пошкодили електростанції, Україна відчуває дефіцит електроенергії і вже третій день поспіль отримує екстрену допомогу від міжнародних партнерів, в той час як споживання електроенергії в країні продовжує зростати.

Через дефіцит електроенергії, Україна третій день поспіль залучає аварійну допомогу від міжнародних партнерів. Водночас споживання електроенергії в країні - зростає. Про це повідомили в Укренерго, передає УНН.

Деталі 

У відомстві пояснили, що протягом всієї доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів.

Попри це, сьогодні рівень споживання вищий від учора.

Сьогодні о 09:30 споживання на 10% перевищує вчорашній рівень в той таки час.

- заявили в Укренерго.

В компанії закликали українців ощадливо споживати електроенергію. Зазначається, що вчора, 23 квітня, завдяки графікам обмеження потужності для бізнесу та промисловості  під час вечірнього максимуму о 21:00 споживання було на 3,5% нижчим, ніж 22 квітня.

В Одесі після ранкової атаки рф знеструмлена частина Хаджибейського району - ДТЕК24.04.24, 10:35 • [views_0]

Доповнення

В компанії додали, що сьогодні обмеження протягом доби діють обмеження споживання на Харківщині. На ранок знеструмлено близько 207 тисяч побутових споживачів.

Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.

Нагадаємо

Раніше в Міненерго вже заявили, що Україна третій день поспіль для покриття потреб в електроенергії бере аварійну допомогу із сусідніх країн, на додачу до власної генерації та імпорту.