poprosyla-naliakaty-mobilizatsiieiu-cholovika-v-ok-pivden-poiasnyly-intsydent-zi-shvydkoiu-v-odesi

Попросила "налякати мобілізацією" чоловіка: в ОК "Південь" пояснили інцидент зі швидкою в Одесі

 • 27146 переглядiв

Жінка в Одесі попросила друга-військового налякати її чоловіка фальшивою мобілізацією під час розлучення; військові неправомірно використали для цього карету швидкої допомоги, що призвело до службового розслідування.

До інциденту в Одесі, де військові насильно всадити чоловіка в медичну автівку з військовими номерами, співробітники ТЦК стосунку не мають. Як з'ясувалося, жінка попросила свого знайомого, військовослужбовця "налякати мобілізацією" свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі. Про це УНН повідомляє з посиланням на Оперативне командування "Південь".

Щодо ситуації з використанням транспортного засобу спеціального призначення у інциденті в ЖК "Райдужний" в Одесі. За результатами перевірки та в рамках службового розслідування було встановлено, що співробітники ТЦК не брали участі у подіях, висвітлених в соцмережах 21.12.2023

- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на поширеному відео було зафіксовано спробу військових насильно всадити чоловіка в медичну автівку з військовими номерами.

"Розбір обставин показав, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, "налякати мобілізацією" свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна", - зазначається в повідомленні.

В ОК "Південь" зазначили, що військовий піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доправлення (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в  Одесі, в порушення встановлених вимог та порядку, вмовив співслужбовців взяти участь у "залякуванні громадянина мобілізацією", що було здійснено з використанням службового спеціального транспорту.

"Наразі службове розслідування триває, встановлюється ступень вини кожного учасника даної події щодо перевищення службових обов'язків, в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення. Спеціальний автомобіль повернувся до бригади, де застосовується за призначенням", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що в Одесі працівники ТЦК СП затримали чоловіків, використовуючи для цього машину "швидкої допомоги". У зв'язку з цим в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки обіцяють провести перевірку дій військовослужбовців.

Анна Мурашко

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Оцінку стійкості пройшло 20 українських банків – Нацбанк

 • 24655 переглядiв

Польща готує новий пакет допомоги Україні

 • 79521 переглядiв