ukenru
popit-na-zhitlo-u-novobudovakh-zris-za-lito-na-16

Попит на житло у новобудовах зріс за літо на 16%

 • 10107 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Влітку цього року столичний ринок первинної нерухомості не пережив традиційного сезонного спаду. У сегменті новобудов економ- і комфорт-класу продажі зросли на 16%, якщо порівнювати з весною. Про це йдеться у статті на сайті Мінфін, повідомляє УНН.

Традиційно літо стає сезоном спаду ділової активності, у тому числі і на ринку житлової нерухомості. Для ринку нерухомості характерна сезонність: активні весна і осінь, стабільна зима, не враховуючи новорічних свят, і спокійне літо. Літній період відпусток і дач вважається найменш активним сезоном у сфері нерухомості - у цей час купівельна активність значно знижується.

Однак це правило не діяло цього літа. Навпаки, спостерігалося збільшення кількості звернень з приводу придбання квартир у новобудовах проти аналогічного періоду 2017 року. Кількість угод зросла у порівнянні з минулим літом у середньому на 23%. Основними причинами стали девальвація гривні і маркетингові програми стимулювання попиту, які пропонують девелопери.

За підсумками літа кількість укладених угод у сегменті новобудов економ- і комфорт-класу збільшилася на 16% проти весни цього року. Найбільший попит мають одно- і двокімнатні квартири, понад 35% із загального обсягу проданих квартир придбано у розстрочку від забудовника.

Сприяли такій активності сезонні акції від забудовників і девальвація гривні.

Нагадаємо, зростання попиту у літній період 2018 року констатують не лише експерти, а й самі забудовники. Важливу роль у цьому зіграли фінансові інструменти, пропоновані інвесторам для найбільш вигідного придбання житла.

Наприклад, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує інвесторам низку фінансових інструментів, які дають можливість придбати житло на вигідних умовах. Йдеться про іпотеку, розстрочку або знижку в умовах стовідсоткової оплати.

Українські Національні Новини

Економіка