ukenru
ponad-200-lyudey-zaginuli-v-rezultati-teraktiv-na-pivnichnomu-zakhodi-nigeriyi

Понад 200 людей загинули в результаті терактів на північному заході Нігерії

 • 15746 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. За оцінками, понад 200 людей були вбиті в селах на північному заході нігерійського штату Замфара під час смертельних нападів озброєних бандитів. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Влада штату заявила, що під час терактів загинули 58 людей. За словами місцевих жителів, загальна кількість загиблих становила щонайменше 200.

Військові заявили, що вранці в понеділок вони завдали повітряних ударів по цілях у лісі Гусамі та західному селі Цамре в штаті Замфара, убивши понад 100 бандитів, включаючи двох їхніх лідерів, за повідомленнями розвідки.

У п'ятницю агентство Reuters повідомило, що щонайменше 30 людей загинули в районі місцевого самоврядування Анка в Замфарі, коли понад 300 озброєних бандитів на мотоциклах увірвалися у вісім сіл.

Додамо

На північному заході Нігерії сталася серія нападів, де з кінця 2020 року різко зросла кількість масових викрадень та інших насильницьких злочинів.

За останні 10 років жертвами озброєних угруповань в Нігерії стали 8 тисяч людей, 200 тисяч змушені були покинути свої будинки, за даними неурядової організації International Crisis Group.

Українські Національні Новини

Новини Світу