ponad-2-mlrd-hrn-na-oboronu-odeshchyna-vykonala-biudzhet-na-100percent-i-znachnu-chastynu-koshtiv-napravyla-zsu

Понад 2 млрд грн на оборону: Одещина виконала бюджет на 100% і значну частину коштів направила ЗСУ

 • 34363 переглядiв

Одеська область зберігає фінансову стабільність під час криз, виконуючи свій бюджет та підтримуючи потреби оборони, забезпечуючи при цьому прозорість та ефективність використання коштів.

У 2023 році Одеська область продовжила випробовування з управління фінансами в умовах форс-мажорних обставин. Регіон успішно впорався із викликами і залишається фінансово стійким. Про це повідомляє Одеська ОВА, передає УНН.

Там зазначили, що у 2023 року до бюджетів надійшло понад 25 млрд грн, план виконано на 100%.

"Регіон успішно виконав бюджетні зобовʼязання, забезпечивши підтримку наших Збройних сил з одночасним контролем за ефективним використанням публічних коштів. Фінансова дисципліна та прозорість були і є нашим пріоритетом", - йдеться у повідомленні.

Також в ОВА розповіли про результати роботи групи "Прозорість та підзвітність", яка виявила сумнівне розпорядження бюджетними коштами на суму 170 млн грн, які повернуті в бюджет для більш ефективного використання.

У військовій адміністрації додали, що цьогоріч всі райони області забезпечили фінансування захищених видатків, зокрема на зарплату, енергоносії, соціальні виплати.

"З місцевих бюджетів Одеської області на заходи та роботи з територіальної і військової оборони за останні півроку спрямовано 2,3 млрд грн, зокрема: громадами та райбюджетами – 1,9 млрд. грн.

Кожна постраждала від російської агресії сімʼя отримала одноразову фінансову допомогу.

Значна частина видатків була направлена на оснащення лікарень новітнім обладнанням, зокрема 200 млн грн виділено на ремонт військового госпіталю", - йдеться у повідомленні.

Одеська ОВА продовжує відновлювати дороги там, де це критично необхідно.

Також важливо забезпечити людям з віддалених районів комфортні умови для пересування, зокрема до шкіл та лікарень, переконані в ОВА.

"Ми вдячні всім громадянам за їхню підтримку, допомогу ЗСУ та віру в наші зусилля.

Разом ми продовжимо працювати над покращенням фінансової стійкості та забезпеченням добробуту нашого регіону", - резюмували в ОВА.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни посилили обстріли Новомихайлівки – ОК "Південь"

     • 26484 переглядiв

    шойгу заявив про нібито "взяття" Мар'їнки - росЗМІ

     • 25999 переглядiв