polskyi-sud-dozvolyv-pereviznykam-vidnovyty-blokadu-na-kordoni

Польський суд дозволив перевізникам відновити блокаду на кордоні

 • 35160 переглядiв

Польські перевізники можуть протестувати на прикордонному переході Дорогуськ з 18 грудня після того, як регіональний суд виніс рішення проти рішення місцевого мера про відмову в проведенні акції протесту. Рішення суду набуває чинності негайно, хоча мер може подати апеляцію.

З понеділка, 18 грудня, польські перевізники знову можуть почати протестувати перед польсько-українським прикордонним переходом у Дорогуську. Таке рішення ухвалив Крайовий суд у Любліні, повідомляє rmf24.pl, передає УНН.

Деталі

Суд розглянув апеляцію польських перевізників на рішення мера Дорогоської громади Войцеха Сави, який не погодився на такий протест.

На думку суду, рішення не узгоджується з законом про збори. Рішення підлягає негайному виконанню, але війт може оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції. Мер Дорогоської громади поки не знає, чи подаватиме апеляцію, оскільки не бачив рішення суду.

Я ще не вирішив, чи буду оскаржувати постанову суду. У мене є на це 24 години. Обґрунтування ми ще не отримали, чекаємо на обґрунтування і лише тоді зможемо оскаржити це рішення

сказав чиновник.

Він упевнений, що його рішення було правильним.

Навіть сьогодні, якщо подивитися, черга вже до Дорогуська. Я вважаю, що це буде велика загроза безпеці. Черга вже досягла 60 км і, думаю, буде збільшуватися

сказав він.

Доповнення

Голова громади Дорогуськ Войцех Сава не дозволив проведення нової акції протесту перевізників на під'їзній дорозі до пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на кордоні з Україною.

Відкликаючи дозвіл на протест перевізників на під'їзній дорозі до прикордонного переходу з Україною, Войцех Сава послався на передбачену законом передумову - загрозу майну значних розмірів.

Страйк польських перевізників: Єврокомісія закликала без зволікань розблокувати решту пунктів пропуску 12.12.23, 14:16

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Київ рухаються ще дві групи БПЛА з Чернігівщини – Кличко

     • 98999 переглядiв

    У Києві лунають вибухи, працює ППО

     • 130365 переглядiв