ukenru
polskyi-posol-spodivaietsia-na-smilyvist-kantslera-sholtsa-v-pytanni-taurus

Польський посол сподівається на "сміливість" канцлера Шольца в питанні Taurus

 • 29934 переглядiв

Посол Польщі в Німеччині сподівається, що канцлер Шольц проявить мужність і поставить Україні крилаті ракети "Taurus". Він заявив про "вирішальну фазу війни", яка потребує більшої підтримки.

Польський посол у Німеччині Даріуш Павлос висловив сподівання, що Німеччина поставить Україні крилаті ракети Taurus. Він також сподівається, що канцлер Німеччини Олаф Шольц проявить сміливість і буде шукати рішення щодо доставки відповідних систем і боєприпасів. Про це УНН повідомляє з посиланням на NTV.

Павлос очікує сигналу єдності проти Росії від зустрічі на вищому рівні так званого "Веймарського трикутника" в п'ятницю.

Павлос у журналі ARD "Morgenmagazin" заявив, що мета зустрічі канцлера Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона і прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска в Берліні - "продемонструвати єдність, а не розбіжності".

"Це "сигнал того, що ми хочемо продемонструвати, що ми єдині і хочемо солідарно підтримати Україну", - сказав Павлос.

В інтерв'ю дипломат висловлює сподівання, що Німеччина поставить Україні крилаті ракети Taurus.

"Ми знаємо на сто відсотків: Україні також потрібні крилаті ракети Taurus", - зазначив Павлос.

Він сподівається, що канцлер Шольц "проявить сміливість і буде шукати рішення щодо доставки відповідних систем і боєприпасів".

"Це "вирішальна фаза цієї війни" і час, коли "нам усім потрібно набратися сміливості, щоб домогтися чогось більшого", - підкреслює Павлос.

Насамперед, Україна зараз потребує боєприпасів. Водночас Павлос визнає, що Німеччина робить усе, що може. Проте, "завжди можна зробити більше".

Доповнення

Канцлер Німеччини Олаф Шольц укотре висловився проти постачання крилатих ракет Taurus в Україну. За його словами, ракети можливо передати тільки за умови, якщо німецьких військових, які потрібні будуть для управління Taurus,  розмістять за межами України.

Анна Мурашко

Війна