polski-pereviznyky-rozshyriat-blokadu-na-pp-dorohusk-uchastiu-fermeriv

Польські перевізники розширять блокаду на ПП "Дорогуськ" участю фермерів

 • 88590 переглядiв

Польські перевізники та фермери з асоціації "Об'єднане село" мають намір розширити блокаду прикордонного пункту пропуску "Дорогуськ", вимагаючи змін в аграрній політиці, в тому числі припинення імпорту цукру з України.

Блокаду найбільшого на польсько-українському кордоні пункту пропуску (ПП) "Дорогуськ-Ягодин", відновлення якої анонсовано з 14:30 за київським часом у понеділок, 18 грудня, тепер проводитиме об'єднання польських фермерів "Об'єднане село"). Про це повідомив лідер протестуючих перевізників Рафа Меклер, переадє УНН.

Деталі

Серед нових умов, зокрема, призупинення імпорту цукру з України, негайна виплата прямих субсидій та збереження компенсації акцизу на паливо, а також компенсації виробникам кукурудзи.

Незважаючи на заборону імпорту зернових з України, що діє вже багато місяців, стверджується, що на польському ринку склалася трагічна ситуацією, викликаною неконтрольованим припливом зерна з України, врожай 2023 року перспективи не покращив, а системні рішення щодо захисту внутрішнього ринку не впроваджуються.

Контекст

Блокаду ПП "Ягодин - Дорогуськ", "Краковець - Корчова" та "Рава-Руська - Гребінне" розпочали 6 листопада польські перевізники, а 22 листопада до протесту приєдналася організація Oszukana Wieś ("Обдурене село"), яка заблокувала ПП "Ше – Медика". Поза блокадою залишилися лише пункти для пропуску порожнього транспорту та пункти для малотоннажних автомобілів.

Польські протестувальники відновили блокування дороги на КПП "Дорогуськ"12.12.23, 01:20

Лілія Подоляк

Агроновини

    Популярні

    Новини по темі

    Spotify офіційно припинив роботу в Росії – ЗМІ

     • 35824 переглядiв

    Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я – джерела Reuters

     • 30846 переглядiв