polshcha-domahaietsia-vid-yes-vidnovlennia-dozvoliv-na-tranzyt-dlia-ukrainskykh-pereviznykiv

Польща вимагатиме відновлення обмежень ЄС для українських далекобійників

 • 41453 переглядiв

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький домагається повернення дозволів ЄС для обмеження українських далекобійників, посилаючись на недобросовісну конкуренцію, від якої страждають польські та словацькі колеги.

Польща вимагатиме від Європейського Союзу відновити обов’язковість дозволів, аби обмежити транзит для українських далекобійників. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Його слова цитує Reuters, передає УНН.

Ми будемо дуже рішуче і однозначно вимагати відновлення дозволів на транспорт для українських водіїв.

- сказав Моравецький журналістам.

Деталі

Польські перевізники досі блокують пропускні пункти. Мітинг українським колегам вони оголосили ще 6 листопада. Поляки вимагають від ЄС відновити систему, за якої українським компаніям необхідно буде отримувати дозволи для роботи на території ЄС. Крім того польські водії хочуть аби відновили необхідність дозвільних документів для європейських далекобійників, які прямують в Україну.

Нині бойкотують не лише польські водії, а й польські фермери, і словацькі далекобійники. Усі вони скаржаться, на "нечесну конкуренцію" Мовляв, їхні українські колеги пропонують нижчі ціни на свої послуги, а також перевозять товари в межах ЄС, а не лише між блоком та Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як блокада кордону впливає на ціни на внутрішньому ринку та коли поляки припинять страйк

Нагадаємо

Дозволи скасували після вторгнення росії в Україну минулого року.

Європейська комісія наголошує, що будь-яке повторне запровадження дозволів або квот на автомобільні перевезення з України є юридично неможливим, оскільки це порушить чинну угоду між ЄС і Києвом.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Крим: у Міжводному побільшало російських військових

     • 34415 переглядiв

    "Тернопільгаз" перейшов під управління "Нафтогазу"

     • 30580 переглядiв

    Британія передала Україні ракети Martlet - ЗМІ

     • 31404 переглядiв