polscha-zayavila-pro-zapobigannya-teraktu

Польща заявила про запобігання теракту

 • 372577 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Польща звинуватила 18-річного хлопця, який надихався діяльністю "Ісламської держави" та лідерами терористичних організацій Осамою бен Ладеном та Абубакром Аль-Багдаді зокрема, у підготовці теракту. Про це повідомила у п'ятницю пресслужба міністра-координатора спеціальних служб країни, пише УНН.

Деталі

Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW), як повідомляється, затримало чоловіка, який планував здійснити теракт у будівлях державних установ у Польщі.

"ABW отримала інформацію про те, що 18-річний громадянин Республіки Польща має намір вчинити теракт. Наприкінці 2022 року чоловік прийняв іслам. У своїй діяльності надихався лідерами терористичних організацій (Осама бен Ладен, Абубакр Аль-Багдаді, Анвар Аль-Авлакі), зокрема надихався діяльністю "Ісламської держави". Він збирав інформацію та матеріали для виготовлення пояса шахіда, за допомогою якого планував здійснити напад з бомбою на будівлю державного офісу в Польщі", - розповіли деталі в польському уряді.

Як вказано, підозрюваний підтримував постійні контакти з особами, які називали себе представниками терористичної організації ("Ісламська держава"). Затриманий діяв з ними спільно. Затримання відбулося 16 червня 2023 року в Познані у Нижньосілезькому воєводстві.

Затриманому інкримінували участь в організованому злочинному угрупованні, спрямованому на вчинення терористичного злочину. Чоловікові також висунули обвинувачення у плануванні з використанням вибухівки вчинення дії, що загрожує життю чи здоров’ю багатьох людей або майну у великих розмірах. Судом за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 3 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі спецслужби попередили теракт проти мусульман

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Польща заявила про запобігання теракту

     • 372577 переглядiв

    Рада офіційно змінила дати трьох свят: торкнулося Різдва

     • 785099 переглядiв