polscha-otrimala-143-mln-dolariv-vid-yes-na-dopomogu-ukrayinskim-bizhentsyam

Польща отримала 143 млн доларів від ЄС на допомогу українським біженцям

 • 342563 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Європейський Союз виділив Польщі 700 млн злотих (143 млн доларів) на допомогу біженцям з України. Ці заходи компенсують частину витрат, які Польща зазнала через величезну хвилю біженців. Про це розповів міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський у Twitter, повідомляє УНН.

Цитата

«Я радий повідомити вам, що Польща отримала майже 700 мільйонів злотих від Європейського Союзу для біженців з України. Кошти були перераховані до фондів, оператором яких є МВС. Ми чекаємо на наступний транш приблизно у 200 млн злотих (40 млн доларів)», - написав він в Twitter.

Доповнення

До кінця року міжнародна організація UNICEF виділить майже 100 мільйонів злотих для українських біженців, які через війну покинули свої будинки і прибули до Польщі після 24 лютого, на підтримку урядової програми «500+».

З початку російської агресії багато міжнародних благодійних організацій почали допомагати громадянам України. Так, релігійне співтовариство «Всесвітня лютеранська федерація» («The Lutheran World Federation») анонсувало надання гуманітарної програми, яка буде спрямована на найбільш уразливі верстви українського населення, які проживають у Польщі.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ вже збили 223 дрони Shahed – Повітряні сили

     • 132108 переглядiв

    Вночі Донеччина зазнала обстрілів, є руйнування

     • 129573 переглядiв