ukenru
polscha-opublikuvala-zapis-rozmovi-pilota-ta-biloruskogo-dispetchera-pered-posadkoyu-litaka-iz-protasevichem

Польща опублікувала запис розмови пілота та диспетчера під час посадки літака із Протасевичем

 • 20034 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Прессекретар міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін опублікував у своєму Facebook аудіозапис розмови диспетчера мінського аеропорту та пілота літака компанії Ryanair, на борту якого перебував колишній головний редактор Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, інформує УНН.

Деталі

У п'ятницю, 10 грудня, Жарін виступив на пресконференції, на якій оголосив висновки польських спецслужб про вимушене приземлення літака у Мінську, столиці Білорусі.

"Сьогодні я надав докази причетності білоруських спецслужб до дій проти Романа Протасевича. Саме білоруський КДБ змусив літак із Протасевичем на борту приземлитися у Мінську", — написав він у Twitter.

Відповідно до запису, під час розмови співробітник КДБ дає вказівки білоруському диспетчеру, який розмовляв із пілотом літака. Російською вперше він каже "продовжуй, продовжуй", коли диспетчер озвучує припущення про мінування літака.

Потім підказує, що "це наша рекомендація" у відповідь на запитання пілота Ryanair про те, від кого виходить рекомендація посадити літак у мінському аеропорту.

Нагадаємо

23 травня в аеропорту Мінська літак авіакомпанії Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, здійснив аварійне призмелення після повідомлення про вибуховий пристрій на борту.

Згодом інформацію про замінування не підтвердили.

На борту літака перебував засновник Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич та його дівчина Софія Сапега. Їх затримали одразу після приземлення.

Українські Національні Новини

Новини Світу