ukenru
polscha-niderlandi-ta-ssha-proveli-navchannya-za-uchasti-vinischuvachiv

Польща, Нідерланди та США провели навчання за участі винищувачів

 • 854612 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Польські літаки-винищувачі F-16, що базуються в Литві, разом із нідерландськими F-35 і американськими F-15, які зараз дислокуються в Польщі, провели інтеграційні тренування 4-5 поколінь проти складного сценарію, заснованого на загрозах від аналогів. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сайт Об'єднаного повітряного командування НАТО.

Цитата

"Повне використання потенціалу наших нових систем 5-го покоління поряд із наявними ресурсами 4-го покоління має вирішальне значення для надійної здатності НАТО протистояти стратегічним викликам, що виникають і розвиваються", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що за підтримки заправників "повітря-повітря" винищувачі відпрацьовували тактику, прийоми та процедури, спрямовані на подолання складного набору потенційних реальних проблем у спірній повітряній зоні. Об’єднані диспетчери тактичних атак зі Збройних сил Естонії підтримували літак, надаючи інформацію про націлювання в реальному часі під час місії та збільшуючи співпрацю "повітря-земля".

"Ця діяльність надає унікальну можливість для F-35 Королівських ВПС Нідерландів тренувати та інтегруватись із винищувачами союзників, працюючи разом у складному та динамічному середовищі. Використання повного потенціалу наших нових систем 5-го покоління поряд з існуючими засобами 4 -го покоління має вирішальне значення для надійної здатності НАТО протистояти стратегічним викликам, що виникають і розвиваються", - розповів підполковник Гвідо Шолс, командир загону F-35 RNLAF у Польща.

Як повідомляє НАТО, у Мальборку в Польщі наразі дислокується вісім нідерландських F-35. Вони приєдналися до місії НАТО зі зміцнення оборонної позиції вздовж східного флангу в лютому та березні 2023 року.

Нагадаємо

У провінції Карс на сході Туреччини пройшли наймасштабніші в історії країни "Зимові навчання-2023", у яких беруть участь представники з 17 країн світу, у тому числі з Німеччини, Азербайджану та Великої Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу