pivdenna-koreia-poobitsiala-pidtrymku-u-vidnovlenni-dovkillia-v-ukraini

Південна Корея пообіцяла підтримку у відновленні довкілля в Україні

 • 104062 переглядiв

Південна Корея погодилася допомогти Україні відновити пошкоджене війною довкілля: представники обох країн підписали Меморандум про співпрацю на Конференції ООН з питань зміни клімату (COP28), який зосереджується на питаннях управління водними ресурсами та відходами, серед інших екологічних проблем.

Республіка Корея готова допомогти Україні у відновленні пошкодженого війною довкілля. Профільні міністри обох країн домовились про співпрацю у цьому питанні під час зустрічі на СОР28. Про це повідомляє пресслужба  Міндовкілля, передає УНН.

Деталі

Міністр Руслан Стрілець зустрівся із Міністеркою навколишнього середовища Кореї Хан Хва-Джин на полях СОР28. Свої наміри про співпрацю вони завізували підписами у Меморандумі про співпрацю.

У рамках підписаного Меморандуму країни погодили працювати разом над питаннями:

  • сталого управління водними ресурсами.

Україні цікавий досвід створення відповідної державної компанії для ефективного менеджменту. Також важливе застосування сучасних практик у сфері водопідготовки тощо;

  • поводження з відходами та переходу до циркулярної економіки.

Український міністр Руслан Стрілець запросив корейських колег долучитись до проєкту побудови сміттєобробних заводів. За його підрахунками, Україні потрібно збудувати 207 нових сміттєобробних заводів, щоб вирішити накопичені проблеми.

Серед інших нагальних питань співпраці: відновлення українських лісів; збереження та стале використання біорізноманіття та екосистемних послуг; адаптація та пом'якшення наслідків зміни клімату, розробка екологічно чистих технологій тощо.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі