pislya-zustrichi-z-korolevoyu-liz-tras-stala-premyer-ministrom-velikoyi-britaniyi

Після зустрічі з королевою: Ліз Трасс стала прем'єр-міністром Великої Британії

 • 210956 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Британський політик від Консервативної партії Ліз Трасс стала новим прем'єр-міністром Великої Британії після зустрічі з королевою Єлизаветою ІІ у замку Балморал. Фото з зустрічі Трасс з королевою публікує BBC, пише УНН.

Деталі

Ліз Трасс, за повідомленням, зустрілася з королевою у замку Балморал у межах формального процесу її обрання наступним прем'єр-міністром Великої Британії.

Це послідувало за тим, як Борис Джонсон зустрівся з монархом і подав заяву про відставку сьогодні вранці.

Королева має проблеми із пересуванням, тому ці зустрічі відбувалися у замку Балморал у Шотландії, а не у Букінгемському палаці у Лондоні, відзначає BBC. І оприлюднило фото, зауважуючи, що це перша світлина королеви за останній час.

BREAKING: Liz Truss has become the prime minister of the United Kingdom after being officially asked by the Queen to form a new government.

Live updates: https://t.co/ZTbv6x8cal

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/c6K2rT3UBB

— Sky News (@SkyNews) September 6, 2022

Доповнення

Сьогодні вранці Джонсон попрощався в промові на Даунінг-стріт, 10, назвавши себе «ракетою-носієм», яка «виконала свою функцію». 

Пізніше цього дня Трасс звернеться до нації на Даунінг-стріт і, як очікується, почне називати імена членів свого уряду. Вона, як вказує видання, перебуває під тиском, вдже від неї очікують оголошення негайного плану боротьби зі зростаючими цінами на енергоносії. ВВС при цьому зауважує, що рахунки домогосподарств можуть бути заморожені на поточному рівні приблизно на 18 місяців, включаючи цю та наступну зиму.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В одеському заповіднику через посуху висохли озера

     • 2731613 переглядiв

    Єлизавета II прийняла відставку Джонсона

     • 153325 переглядiв

    В Україні арештували майно ексдепутата держдуми рф на мільярд

     • 218524 переглядiв

    У Карпатах знайшли гриб-гігант

     • 1024152 переглядiв