ukenru
pislya-zupinki-sertsya-na-yevro-eriksena-prooperuvali

Після зупинки серця на Євро: Еріксена прооперували

 • 21094 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Футболіст збірної Данії Крістіан Еріксен переніс операцію на серці і повинен бути виписаний з лікарні з імплантованим дефібрилятором, повідомляє La Gazzetta dello Sport, передає УНН.

Деталі

"Вчора була операція", - йдеться в повідомленні видання від 17 червня.

Ймовірно, йдеться про встановлення імплантованого кардіовертера-дефібрилятора (ІКД).

Видання при цьому зазначає, що майбутнє Крістіана Еріксена як футболіста італійського "Інтера" - під серйозною загрозою. "Не можна повністю виключити можливість побачити маестро на полі в Серії А. Але сьогодні можна сказати, що шанси зменшилися. І в будь-якому випадку, в кращому випадку можливе повернення не стане реальністю раніше, ніж через кілька місяців", - йдеться в статті.

Як зазначає видання, Еріксен найближчим часом відправиться додому. Прилад, який був встановлений Еріксену, призначений для боротьби з серцевою аритмією.

"Все говорить про те, що причиною інциденту на полі в матчі з Фінляндією став міокардит, запалення, для усунення якого, проте, на думку датських лікарів і деяких міжнародних фахівців, до яких вони зверталися, медикаментозного лікування було недостатньо", - вказує видання.

Якщо установка апарату остаточна, "він більше не зможе грати в A", зазначає автор статті.

Контекст

12 червня в кінцівці першого тайму матчу між командами Фінляндії та Данії Еріксен впав на газон і не зміг піднятися. Спортсмену надавали екстрену допомогу на полі протягом близько 15 хвилин, потім його відвезли в лікарню, пізніше з’ясувалося, що у гравця був серцевий напад.

Гра була перервана і відновилася через півтори години, за її підсумками збірна Данії програла з рахунком 0:1.

Українські Національні Новини

Новини Світу