ukenru
pislya-vikhodu-serialu-chornobil-zonu-vidchuzhennya-vidvidali-rekordna-kilkist-turistiv

Після виходу серіалу "Чорнобиль" зону відчуження відвідала рекордна кількість туристів

 • 17000 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Чорнобильську зону відчуження від початку 2019 року вже відвідали 107 000 осіб. Такий рекорд був встановлений у жовтні. Зростання ж відвідуваності почалося навесні. Про це повідомляє УНН з посиланням на Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ.

Факторами, які вплинули на збільшення потоку туристів – спрощення процедури оформлення перепустки, а саме запровадження електронної перепустки, створення додаткової інфраструктури та підвищений інтерес до ЧАЕС після виходу міні-серіалу HBO "Чорнобиль".

Найбільше відвідувачів приїздять із-за кордону – майже 80%. Країни-рекордсмени: Велика Британія – 15738, Польща – 9378, Німеччина – 7826, США – 5580, Чехія – 4063 туриста. Із України загалом зону відвідали 22468 осіб.

"Прозорі правила перетину кордону Чорнобильської зони відчуження, система "Електронний білет", злагодженість у роботі служби забезпечення відвідування та супроводу – дали можливість приймати великі потоки відвідувачів без особливих складнощів. Те, що відвідуваність зростає – наше спільне досягнення. За останні місяці ми відкрили нові маршрути, зокрема водні й повітряні, встановили інформаційні стенди на двох мовах, збільшили кількість гідів – це лише початок реалізації великої стратегії щодо розвитку зони відчуження на виконання указу Президента України про розвиток зони", — заявив помічник директора ДП ЦОТІЗ Кирило Гарник.

Зона відчуження цікава не тільки туристам, а й митцям. За останній час відбулося декілька подій, які привертають увагу спільноти до відновлення природи у ЧЗВ. Цього року також відкрили декілька нових маршрутів.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні з початку року затримали понад три сотні сталкерів.

Українські Національні Новини

Суспільство