ukenru
pislya-skandalu-radnik-gubernatora-mikolayivskoyi-oblasti-zayaviv-pro-vidstavku

Після скандалу радник губернатора Миколаївської області заявив про відставку

 • 24383 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Радник губернатора Миколаївської області Віталія Кіма по боротьбі з корупцією Денис Жело заявив про відставку. Про це він повідомив у себе в Facebook, передає УНН.

Цитата

"Завтра з ранку принесу голові ОДА заяву про звільнення з посади радника", - написав Жело і тут же пригрозив народному депутату від "Слуги народу" Ігорю Негулевському "веселухою".

Контекст

Такій заяві передувала публікація інформації про купівлю ним нового BMW, а також участь в конфлікті з фермерами на стороні братів Кащеєвих Антона і Олега. Нардеп Негулевський при цьому став на бік фермерів.

Суть конфлікту в тому, що Кащеєви рік тому вирішили продати фермерам свою компанію "Ерка", але отримавши гроші (близько 400 тис. доларів) передумали і повернули компанію у спосіб, який має всі ознаки шахрайства. Поки конфлікт вивчає суд, Антон Кащеєв зареєстрував "дзеркало" компанії "Ерка", яка має аналогічну назву, але з крапкою в кінці - "Ерка.", І на яку, ймовірно, він спробує переукласти договори оренди земель з пайовиками. І поки суд розбереться в конфлікті, від "Ерки" залишиться одна назва, без земельного банку. Детальніше тут.

Будучи радником губернатора, Жело активно відстоював позицію Кащеєвих, звинувачував у корупції миколаївських правоохоронців і на вихідних навіть особисто поїхав на зустріч з пайовиками, про що також повідомив у Facebook. На пост Жело відреагував губернатор Кім, заявивши, що "це особиста позиція Дениса, а не позиція його як позаштатного радника. У мене інша інформація".

Також Жело повідомив, що купив новий BMW нібито ще рік тому. Ймовірно, після підпалу його попереднього авто у рамках передвиборної кампанії. Тоді він балотувався до міськради Миколаєва, а машину залишив в "таксопарку", до якого на той момент мали стосунок не чужі йому брати Кащеєви. Весь процес підпалу був знятий на камеру і позиціонується як "боротьба конкурентів". Тому існує неофіційна версія, що Жело сам міг організувати підпал своєї машини, щоб виграти вибори, але так і не виграв.

Українські Національні Новини

Суспільство