ukenru
pislya-rozgonu-armiyi-myanmi-v-dzhunglyakh-znaydeno-ne-menshe-40-til

Після розгону армії М'янми в джунглях знайдено не менше 40 тіл

 • 16955 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Ополченці М'янми, що борються з армією в центральній частині країни і жителі за останні тижні виявили в джунглях щонайменше 40 тіл, в тому числі деякі зі слідами тортур. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Тіла були знайдені в декількох різних місцях навколо Кані, міста в районі Сагайн, де в останні місяці відбувалися запеклі бої між армією і групами ополченців, створеними противниками військового правління.

30 липня були виявлені дванадцять тіл, в тому числі 14-річний підліток, і всі мали сліди важких синців. Раніше в липні, 16 тіл були виявлені біля іншого села в цьому районі і ще 12 - в інших районах.

Минулого місяця повідомлялося, що було знайдено щонайменше ще сім тіл.

В інформаційному бюлетені військової служби країни від 30 липня говорилося, що сили безпеки зазнали нападу з боку близько 100 "терористів" із застосуванням стрілецької зброї. Солдати завдали удару у відповідь і вилучили дев'ять тіл, а також мисливські рушниці, саморобні міни та граната.

Доповнення

З тих пір, як 1 лютого військові повалили обраний уряд Аунг Сан Су Чжи, сотні людей були вбиті в результаті жорстокого придушення армією протестів і зіткнень між солдатами і місцевими ополченцями.

За даними Тайської групи активістів, сили безпеки вбили не менше 946 людей після перевороту. Хунта оскаржила підрахунок голосів, а також заявила, що багато співробітників сил безпеки були вбиті.

Українські Національні Новини

Новини Світу