ukenru
pirotekhniki-vidnovili-obstezhennya-teritoriyi-pid-ichneyu

Піротехніки відновили обстеження території під Ічнею

 • 6683 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. У Чернігівській області знешкодили 62 вибухонебезпечних предмети, виявлені під час технічного обстеження території біля смт Дружба. Про це повідомляє УНН з посиланням на департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації.

"Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС в Чернігівській області о 16:05 17 квітня було знищено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

Уточняється, що піротехніки знищили 5 реактивних снарядів калібру 122 мм, 4 артилерійські снаряди калібру 30 мм, 39 артилерійських снарядів калібру 23 мм, 12 ручних гранат Ф-1, 2 ручні гранати РГН, які були виявлені під час технічного обстеження території в період з 15 по 16 квітня біля смт Дружба Ічнянського району.

Роботи з обстеження території продовжуються.

Як повідомляв УНН, вночі 9 жовтня 2018 року на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися пожежі та вибухи.

З району НС евакуювали 12 тис. осіб. Авіапростір поблизу закрили у радіусі 30 км. Було припинено рух автомобільного і залізничного транспорту.

Через вибухи на арсеналі на Чернігівщині було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України, пізніше перекваліфіковане на диверсію.

У грудні минулого року повідомлялося, що розмінування під Ічнею було завершено.

Нагадаємо, у справі про вибухи на складі боєприпасів під Ічнею у Чернігівській області в жовтні 2018 року підозру нікому не оголошували.

Українські Національні Новини

Суспільство