pidvyshchennia-bezpeky-operatsii-fintech-ekspert-dav-prohnoz-rozvytku-shi-u-bankivskii-sferi

Підвищення безпеки операцій: fintech-експерт дав прогноз розвитку ШІ у банківській сфері

 • 239368 переглядiв

Підвищення безпеки операцій: fintech-експерт дав прогноз розвитку ШІ у банківській сфері

Вплив штучного інтелекту у банківській сфері у найближчій перспективі скоріше за все обмежиться двома напрямками: підвищення безпеки операцій та підвищення швидкості обслуговування. Таку думку у коментарі УНН висловив fintech-експерт Гела Слюсарчук.

Підвищення безпеки усіх банківських та платіжних операцій за допомогою більш досконалого аналізу дій клієнта, його платежів і ухвалення рішень стосовно них. Підвищення швидкості та якості обслуговування клієнтів у стандартних питаннях через зміну оператора на ШІ

- вважає Слюсарчук.

У більш віддаленій перспективі експерт передбачає зменшення штату банківських співробітників, передусім за напрямами фінансового моніторингу, кредитів та навіть серед розробників, адже ШІ зможе забезпечити виконання значної кількості функцій працівників із цих напрямків.

Водночас співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка дивиться на питання заміни працівників на ШІ дещо інакше. На її думку, хоча використання ШІ і може зменшити потребу в деяких традиційних ролях, однак технології створюють нові можливості, особливо у сфері аналізу даних, розробки програмного забезпечення та управління інноваціями.

"Адаптація до цих змін вимагатиме від працівників набуття нових навичок та постійного навчання", - додає Сосєдка.

Олена Сосєдка вважає, що окрім застосування ШІ для комунікації з клієнтами (наприклад, чат-боти), а також для запобігання шахрайству, він може використовуватись для кіберзахисту фінустанов, аналізу великих даних (наприклад, у кредитуванні), а також для автоматизації деяких рутинних процесів банків.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ відбили атаки ворога на 7 напрямках – Генштаб

     • 26563 переглядiв

    Ще плюс 770: Генштаб оновив дані про ліквідованих окупантів

     • 27361 переглядiв

    За добу відбулося 68 бойових зіткнень на фронті – Генштаб

     • 25983 переглядiв

    Сили ППО знищили 18 ворожих дронів та авіаційну ракету

     • 26152 переглядiв

    4 грудня: Міжнародний день гепарда, День банків

     • 26559 переглядiв