ukenru
pidvischennya-minimalki-u-proekti-byudzhetu-na-nastupniy-rik-ne-peredbachayetsya-minfin

Підвищення "мінімалки" у проекті бюджету на наступний рік не передбачається - Мінфін

 • 180284 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Міністерство фінансів у проекті Державного бюджету на 2023 рік не передбачає підвищення мінімальної заробітної плати. Про це повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, якого цитує пресслужба Мінфіну, пише УНН.

Цитата

"Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня поточного року", - зазначив Єрмоличев.

Тобто, у проекті планується закласти мінімальну заробітну плату на рівні грудня 2022 року, або ж 6700 грн.

Деталі

За словами заступника міністра, у наступному році видатки на пенсійне та соцзабезпечення не зменшуються, а деякі із них "будуть навіть збільшені". "Близько 5,5 млрд грн буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян украй важлива. Також буде забезпечено своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітних плат медикам та освітянам", - додав Єрмоличев.

Також заступник міністра повідомив, що медицина залишається пріоритетом фінансування на наступний рік. "Планується коригування програми медгарантій, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені", ‒ сказав Єрмоличев.

Консультації щодо обговорення основних показників держбюджету буде продовжено і надалі, вказали у Мінфіні.

Доповнення

Національний банк України прогнозує, що на тлі війни реальні зарплати українців у 2022 році скоротяться на 27% і не відновляться до довоєнного рівня навіть на кінець 2024 року. 

Українські Національні Новини

Економіка