pidriv-kakhovskoyi-ges-za-dobu-ryatuvalniki-vidkachali-vodu-iz-piv-sotni-zatoplenikh-pidvaliv

Підрив Каховської ГЕС: за добу рятувальники відкачали воду із пів сотні затоплених підвалів

 • 171477 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. За минулу добу на Херсонщині сапери знешкодили 87 вибухонебезпечних предметів, принесені “великою водою” внаслідок підриву росією дамби Каховської ГЕС. Також рятувальники відкачали 72 тисяч тонн води із 56 затоплених підвалів. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає УНН.

Деталі

За словами Прокудіна, на сьогодні розміновано майже 704 гектари територій, з них більш ніж половина – це мікрорайон Острів.

Цитата

"Там вибухотехніки виявили та знешкодили 87 вибухонебезпечних предметів, принесені “великою водою”. Минулої доби 72 тисяч тонн води відкачали з 56 затоплених підвалів", - йдеться в повідомленні.

За інформацією голови ОВА, пʼять населених пунктів Бериславського району – зі світлом. Сьогодні мають подати напругу до Костирки та Урожайного. У Херсоні енергетики продовжують ремонтувати пошкоджені мережі та обладнання. Учора “Херсонгаз” відновив розподіл газу до 4 багатоповерхівок у Корабельному мікрорайоні, а також в 3 будинках у Білозерці. Роботи з відновлення газорозподільної мережі та підʼєднання осель тривають.

Працівники “Херсонводоканалу” відкачують воду з затоплених приміщень, дезінфікують свердловини, ремонтують та сушать обладнання.

Над прибиранням Корабельного району Херсона працювали 120 фахівців та 37 одиниць техніки. Чистішими стали ще понад 21 тисяч метрів квадратних житломасиву, звідти вивезли майже 350 тонн сміття.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали Каховську греблю на Херсонщині. В Укргідроенерго зазначили, що ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає. У зоні з загрозою затоплення опинилися до 80 населених пунктів. Наразі, рівень води у Дніпрі після підриву дамби увійшов в природнє русло.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Швеції поліція дозволила спалити Коран біля мечеті

     • 1156121 переглядiв

    росіяни обстріляли Харківщину: троє людей загинули

     • 502141 переглядiв

    ВМС вже знешкодили більше сотні якірних морських мін

     • 557180 переглядiв