pid-viglyadom-spivrobitnikiv-sluzhbi-bezpeki-grabuvali-kharkivyan-bandu-vikrito

Викрито банду, яка під виглядом СБУ грабувала харків'ян

 • 355801 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. У Харкові було нейтралізовано злочинне угрупування, яке тероризувало мешканців Харкова та вчиняло напади та пограбування під виглядом обшуків від співробітників СБУ, повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Злочинна група, яка прикидалась співробітниками Служби безпеки України, вчиняла незаконні вторгнення до осель місцевих мешканців, викрадала їх майно під претекстом проведення умисних "обшуків".

Зафіксовано, що у липні цього року бандити скоїли пограбування житла харківського подружжя, вкравши золотих прикрас загальною вартістю понад 20 тисяч доларів.

Проте лідеру цієї банди замало було отриманого і він почав шантажувати чоловіка, вимагаючи від нього ще 5 тисяч доларів, як нібито для "закриття" кримінального провадження проти нього. У разі відмови від сплати грошей зловмисник загрожував здійснити фізичну агресію щодо близьких постраждалого.

Під час передачі повної суми "данини" від потерпілого, співробітники СБУ затримали організатора банди "на гарячому".

Згідно з даними слідства, основним фігурантом виявився 33-річний мешканець Харкова, який у минулому вже був засуджений за вчинення серйозних злочинів. Під час обшуку в його місці проживання було вилучено спецодяг зі знаками відрізнення СБУ, а також бойовий пістолет ТТ з патронами.

Наразі, затриманому оголошено підозру згідно зі статтею 189, частиною 4 Кримінального кодексу України (вимагання, здійснене в умовах воєнного стану). На цей час він знаходиться під вартою.

Ведеться розслідування з метою притягнення всіх учасників банди до відповідальності. Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намагався підкупити співробітників Служби безпеки: викрито одеського бізнесмена

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Викрито банду, яка під виглядом СБУ грабувала харків'ян

     • 355801 переглядiв