pid-chas-zavorushen-u-banhladesh-zahynuly-32-liudyny

Під час заворушень у Бангладеш загинули 32 людини

 • 32039 переглядiв

У Бангладеш спалахнули масові протести проти системи квот на держслужбу. Внаслідок зіткнень з поліцією загинули 32 людини, понад 2,5 тисячі отримали поранення.

32 людини загинули внаслідок заворушень проти системи квот на держслужбу в Бангладеш. Про це повідомляє Geo.tv із посиланням на агентство AFP, передає УНН.

Деталі

Бангладеські студенти підпалили офіс державної телерадіостанції BTV у четвер, наступного дня після виступу прем'єр-міністра Шейх Хасіни , яка намагалася запобігти ескалації конфлікту після зіткнень, внаслідок яких загинули щонайменше 32 особи.

"Сотні протестувальників, які вимагали реформи правил найму на державну службу, чинили опір і придушили поліцейський спецназ, який стріляв у них гумовими кулями, переслідуючи офіцерів, що відступають, до офісу BTV у столиці країни Дакке. Потім розлючений натовп підпалив будівлю приймальної мережі та десятки автомобілів, припаркованих зовні… Уряд Хасіни розпорядився закрити школи та університети на невизначений термін, оскільки поліція активізує зусилля щодо встановлення контролю над ситуацією, що погіршується, з правопорядком у країні", - йдеться у статті.

Прем'єрка напередодні ввечері виступила, вона засудила "вбивство" протестувальників та пообіцяла, що винних буде покарано незалежно від їхньої політичної приналежності.

Проте насильство на вулицях посилилося, коли поліцейські знову спробували розігнати демонстрантів гумовими кулями та залпами сльозогінного газу. Щонайменше 25 людей було вбито у четвер на додаток до семи вбитих раніше цього тижня, за даними AFP, і ще сотні поранено.

Близько 1000 людей було госпіталізовано з травмами, отриманими під час зіткнень із поліцією, заявив якийсь чиновник. Зазначається, що у багатьох були поранення гумовими кулями.

За уточненими даними, поранення отримали понад 2,5 тисяч людей, повідомляє тим часом місцеве видання Daily Star.

У Бангладеш повідомляють про перші жертви після потужного циклону, який затопив прибережні села27.05.24, 14:43

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Під час заворушень у Бангладеш загинули 32 людини

     • 32039 переглядiв

    Центр Одеси без води через прорив водопроводу

     • 13888 переглядiв

    Держдеп відреагував на нові ядерні погрози Росії

     • 33636 переглядiв