pershe-zasidannia-rady-mizhnarodnoho-reiestru-zbytkiv-zavdanykh-rf-ukraini-vidbudetsia-u-hrudni-v-haazi

Перше засідання Ради Міжнародного реєстру збитків, завданих рф Україні, відбудеться у грудні в Гаазі

 • 30359 переглядiв

У грудні в Гаазі відбудеться перше засідання Ради Міжнародного реєстру збитків України через війну рф, про що оголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

У грудні в Гаазі пройде перше засідання Ради Міжнародного реєстру збитків, завданих Україні через російську війну. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що спільно з урядовцями, представниками Офісу Президента, НБУ, дипломатами відбулась нарада щодо конфіскації активів рф за кордоном. Обговорили також впровадження міжнародно-правових механізмів відшкодування шкоди, завданої Україні.

Заслухали інформацію Мін’юсту щодо запуску Міжнародного реєстру збитків, що створений у травні в рамках Ради Європи. Перше засідання Ради Реєстру збитків відбудеться у грудні в Гаазі

- написав Шмигаль у Telegram.

Прем’єр вказав на те, що вже цього місяця Єврокомісія планує представити план використання заморожених суверенних активів росії задля підтримки України.

Також у Конгресі Сполучених Штатів зареєстрували законопроєкт про конфіскацію активів підсанкційних російських олігархів на користь відновлення України.

Продовжуємо також активну роботу над компенсаційним фондом, що є частиною Міжнародного компенсаційного механізму. Під конфіскацію мають потрапити як активи російських олігархів, так і суверенні активи росії. Агресор повинен понести повну відповідальність за скоєне. І конфіскація активів — це перший крок.

- наголосив Шмигаль.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія запровадить санкції проти постачальників, які експортують військове обладнання до росії

Нагадаємо

У лютому уряд Нідерландів ухвалив рішення про створення Міжнародного реєстру збитків. Це міжнародна організація, яка займатиметься питаннями щодо відшкодування росією збитків, завданих Україні внаслідок військової агресії.

Прямі збитки від російської агресії становлять приблизно 750 млрд доларів, а разом з непрямими збитками сума сягатиме одного трильйона доларів. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тейлор Свіфт названо журналом Time людиною року

     • 32743 переглядiв

    В Румунії оголосили загальнонаціональну епідемію кору

     • 31548 переглядiв