ukenru
pereshkoda-dlia-myru-lider-demokrativ-u-senati-ssha-chak-shumer-rozkrytykuvav-premier-ministra-izrailiu

"Перешкода для миру" - лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер розкритикував прем'єр-міністра Ізраїлю

 • 27752 переглядiв

Лідер демократів у Сенаті розкритикував прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, - Чак Шумер назвав Нетаньягу "перешкоду на шляху до миру", а також закликав до проведення виборів в Ізраїлі.

Відносини між Ізраїлем і Сполученими Штатами можливо досягли точки кипіння: у четвер, 14 березня, лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер назвав прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу "перешкодою на шляху до миру" та закликав до проведення виборів в Ізраїлі.

Про це передає УНН із посиланням на BBC та Le Monde.

Деталі

Виступаючи в Сенаті в четвер, лідер демократичної більшості в Сенат США, який є давнім прихильником Ізраїлю, різко розкритикував прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, - за словами Шумера, той прийшов, щоб дозволити "своєму політичному виживанню взяти верх над найкращими інтересами Ізраїлю". Також Шумер закликав до проведення виборів в Ізраїлі, назвавши прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху "перешкодою для миру".

В Ізраїлі відповіли: партія пана Нетаньяху "Лікуд" заявила, що Ізраїль не є "банановою республікою" і що політика прем’єр-міністра "підтримується значною більшістю".

Очікується, що сенатор Шумер буде поважати обраний уряд Ізраїлю, а не підривати його

 – заявили в партії діючого прем’єра Ізраїлю.

США повідомили про знищення 9 ракет та двох БПЛА на об'єктах хуситів у Ємені15.03.24, 04:20 • [views_0]

Доповнення

З іншого боку, Бенні Ганц, член військового кабінету, а також головний політичний суперник Беньяміна Нетаньягу, вважає, що великий друг Ізраїлю Чак Шумер цього разу припустився помилки, втрутившись у внутрішні справи країни. Яір Лапід, лідер ізраїльської опозиції, зазначає, що Нетаньяху втрачає одного за іншим найважливіших прихильників Ізраїлю в США.

Нагадаємо

ХАМАС передав посереднику список вимог, які повинні бути виконані перед можливим звільненням ізраїльських заручників.

Ізраїль перевірив, чи був убитий Марван Ісса, другий за впливовістю лідер ХАМАС і заступник Мохаммеда Дейфа, під час авіаудару в Газі під час конфлікту, що триває.

Суд Фінляндії відмовився розглядати скарги росіян на закриття кордону з рф15.03.24, 10:25 • [views_0]