pereselentsi-yaki-viyikhali-za-kordon-ne-povertatimut-otrimani-viplati-vereschuk

Переселенці, які виїхали за кордон, не повертатимуть отримані виплати - Верещук

 • 586024 переглядiв

Цитата

“Якщо люди отримували виплати, як ВПО і перебували за кордоном до набуття чинності постанови, вони не будуть повертати виплати. Тому що такі були правила тоді. Навіть якщо вони виїхали за кордон і отримували гроші - вони нічого державі не винні”, - заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Вона зазначила, що кошти не потрібно буде повертати і тим, які вже повернулися до своїх домівок і за визначенням не є ВПО.

“Це було наше консолідоване рішення Кабінету міністрів”, - наголосила Верещук.

За її словами, загалом статус ВПО мають 4 мільйони 900 тисяч людей, а допомогу отримають 2 мільйони 600 тисяч. 158 тисяч переселенців, як зазначила Верещук, втратили виплати.

“Левова частка таких людей - це ті, які виїхали за кордон, живуть там постійно та откримають виплати від держав, де проживають” , - зауважила міністерка.

Нагадаємо

З 1 вересня правила нарахування грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам стали більш жорсткими. Відповідна постанова Кабміну набула чинності 15 липня.

Згідно документу, втратили право на виплати для внутрішніх переселенців особи, які, починаючи з 15 липня:
— придбали транспортний засіб, якому менше 5 років (окрім автомобілів, придбаних волонтерами для потреб оборони України);
— придбали квартиру, будинок, земельну ділянку на суму понад 100 тисяч гривень (окрім житла, отриманого за рахунок державного чи місцевого бюджету);
— мають на депозитному рахунку в банку понад 100 тисяч гривень;
— купили іноземну валюту, а також банківські метали на суму понад 100 тисяч гривень (окрім коштів, отриманих від благодійних організацій, валюти, придбаної для оплати медичних, соціальних, освітніх послуг);
— мають у власності житло, розташоване на територіях, де не відбуваються бойові дії та які не є тимчасово окупованими (якщо воно має площу понад 13,65 кв. м на одного члена сім’ї).

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Прикордонники підняли прапор в "сірій зоні" на Харківщині

     • 271967 переглядiв

    Впродовж доби відбулось 71 бойове зіткнення - Генштаб

     • 98282 переглядiв

    В окупованому Мелітополі пролунав вибух - Федоров

     • 136338 переглядiв