peredavala-dani-pro-naslidki-vorozhikh-atak-na-mikolayivschini-sbu-zatrimala-informatorku-rf

Передавала дані про наслідки ворожих атак на Миколаївщині: СБУ затримала інформаторку рф

 • 241539 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Служба безпеки України затримала у Миколаєві інформаторку, яка передавала росії дані про наслідки ворожих повітряних ударів по об'єктах критичної інфраструктури регіону. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужжбу СБУ.

Деталі

Зокрема, затримана передала агресору фото та відео з місць ворожих «прильотів» по двох промислових об’єктах на території Миколаївської області, серед яких місцева нафтобаза.

Розвіддані фігурантка переправляла проросійському блогеру сергію лебедєву (більш відомого під псевдонімом «лохматий»), який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку і працює на фсб.

У подальшому пропагандист переправляв отримані відомості до російської спецслужби для підготовки нових та коригування повторних повітряних атак на Миколаївщину.

Крім того, одержані від інформаторки медіафайли він використовував для підготовки замовних сюжетів.
За даними слідства, зрадницею виявилась місцева підприємиця, яка після початку повномасштабного вторгнення рф неодноразово публікувала антиукраїнські коментарі у різних російських пабліках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотів вивезти в рф 700 тонн зерна: колаборант з Харківщини отримав 13 років тюрми за співпрацю з окупантами

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вона під вартою. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Волині від ускладнень кашлюка померло немовля

     • 865652 переглядiв