ukenru
perebuvannya-bilorusiv-v-ukrayini-uryad-prodovzhiv-termin

Тимчасове перебування білорусів в Україні: уряд продовжив термін дії

 • 54015 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Уряд ще на рік продовжив дію проекту постанови щодо строків тимчасового перебування громадян Республіки Білорусь на території України. Про це зявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми прийняли рішення, воно буде опубліковане. Звичайно, уряд також тримає на контролі такі речі. Ми продовжили ще на рік, 180 днів продовжено ще на рік", — заявив прем'єр, відповідаючи на запитання щодо продовження строку дії постанови.

Деталі

Згідно рішення Кабміну від грудня 2020 року, до 31 грудня 2021 року до громадян Республіки Білорусь не застосовуються обмеження щодо строків тимчасового перебування, установлені підпунктом 2 пункту 2 порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.

Також відповідно до постанови громадяни Республіки Білорусь, які прибули в Україну на законній підставі, можуть тимчасово перебувати на її території не більш як 180 днів протягом 365 днів. Порядок обчислення зазначеного строку встановлюється МВС.

Спрощений порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання діяло для громадян Республіки Білорусь, які є підприємцями, висококваліфікованими спеціалістами, зокрема, фахівцями у сфері інформаційних технологій, інновацій та членам їх сімей.

Українські Національні Новини

Політика