ukenru
pavelko-mene-kritikuvali-za-priznachennya-shevchenka-ale-rakhunok-na-tablo

Павелко: мене критикували за призначення Шевченка, але "рахунок на табло"

 • 10575 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. За останні чотири роки в Українській асоціації футболу відбулося багато системних змін, за що представників асоціації часто і незаслужено критикували. Про це в інтерв'ю УНН розповів президент УАФ Андрій Павелко.

Критикували, зокрема, за глобальні кадрові реформи в управлінській структурі організації, розповів він.

"Перш за все, коли ми тільки прийшли, багато представників старої команди залишалися на своїх робочих місцях. Через якийсь час, було зрозуміло, що нічого доброго з цього не вийде: тривали договірні ігри, ставки, все це покривалося і ніякої зацікавленості змінити систему у членів "старої гвардії" не було.

Звісно мене це не влаштовувало і, спостерігаючи за тим, що відбувається, намагався швидко робити правильні висновки. Тоді і почалися глобальні кадрові реформи в управлінській структурі організації", - пояснив Павелко.

Критикували, також, за залучення молодих кадрів в команду УАФ, продовжив президент асоціації.

"Говорили, що ми, мовляв, пачками звільняємо "професіоналів, які роками тут працювали", а насправді сиділи на сумнівних схемах і отримували за це різного роду винагороди.

Скільки було розмов щодо Андрія Шевченка і його призначення головним тренером національної збірної ... Його називали "недосвідченим", але сьогодні, як кажуть у футболі, - "рахунок на табло". У нього дуже сильна тренерська команда, що складається з професіоналів з Італії, Іспанії. А сам Андрій - це символ українського футболу, який має величезний авторитет серед всього футбольного світу", - розповів він.

За аналогією з Шевченком, в інші збірні були залучені молоді та амбітні тренери, зазначив Павелко. Йдеться про тренера юнацької збірної Сергія Нагорняка, наставника юнацької збірної Руслана Ротаня.

"Я вважаю, що у цих хлопців велике тренерське майбутнє у футболі", - наголосив президент асоціації.

Нагадаємо, зігравши чотири матчі відбіркового турніру на Євро-2020, збірна України набрала 10 очок і впевнено очолює групу В.

Українські Національні Новини

Спорт