ukenru
parlamentari-zrobili-krok-do-optimizatsiyi-dorozhnogo-budivnitstva

Парламентарі зробили крок до оптимізації дорожнього будівництва

 • 10290 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу законопроект 2680 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дорожнього будівництва та удосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності. Відповідне рішення підтримали 227 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Так, законопроектом пропонується скасувати необхідність отримання дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками або підлягають оцінці впливу на довкілля згідно із Законом України "Про оцінку впливу на довкілля", та запровадження отримання права на виконання вказаних будівельних робіт на таких спорудах на підставі повідомлення про початок виконання будівельних робіт.

Також проект пропонує уточнення терміну "будівництво" у таких законодавчих актах як Господарський кодекс України, Гірничий Закон України, закони України "Про державно-приватне партнерство", "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", "Про концесію".

Нагадаємо, наразі проект “Велике будівництво” включає у себе 375 об’єктів, серед який 137 загальноосвітніх навчальних закладів.

Українські Національні Новини

Політика