ukenru
parlament-stvoriv-tsk-schodo-faktiv-ymovirnogo-rozkradannya-gumanitarnoyi-dopomogi

Парламент створив ТСК щодо фактів ймовірного розкрадання гуманітарної допомоги

 • 303923 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. У Верховній Раді створили Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт парламенту.

Деталі

За відповідний проект постанови проголосували 273 народних депутати.

Згідно з проектом постанови, очолив ТСК “Слуга народу” Сергій Козир, його заступник - Сергій Вельможний з депутатської групи “Довіра”. Також до складу ТСК увійшли Руслан Горбенко, Сергій Демченко, Артем Культенко, Владлен Неклюдов, Юрій Павленко, Максим Ткаченко, Галина Третьякова, Павло Фролов та Олександр Юрченко.

Нагадаємо

30 серпня СБУ та НАБУ провели низку обшуків у Запоріжжі, зокрема в міськраді у справі щодо можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги ТОП-посадовцями у Запорізькій області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал з розкраданням гуманітарки: запорізьких чиновників внесли до бази “Миротворець”

Зазначимо, що раніше факти можливого розкрадання розслідували запорізькі правоохоронці, однак, за словами нардепа Юлії Яцик, місцевий прокурор завів справу у глухий кут. А екснардеп Ігор Мосійчук зазначив, що запорізькі правоохоронці покривали злочинні схеми. 

Зазначимо, що керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька зараз просять звільнити запорізькі бізнесмени. За їх словами, він не лише закриває очі на розкрадання гуманітарки в регіоні, а ще й виконує приватні замовлення і знищує місцевий бізнес

У правоохоронному комітеті ВР вважають за необхідне перевірити Приходька в рамках масштабної перевірки органів прокуратури, ініційованої Офісом Генпрокурора. 

Українські Національні Новини

Політика