papa-rymskyi-naholosyv-na-vazhlyvosti-rehuliuvannia-shtuchnoho-intelektu

Папа Римський наголосив на важливості регулювання штучного інтелекту

 • 21291 переглядiв

Папа Римський Франциск закликав до міжнародної угоди, яка б регулювала розвиток та використання штучного інтелекту. Це він зазначив у щорічному посланні до Всесвітнього дня миру від 1 грудня, передає УНН.

Необхідно зміцнити або, якщо необхідно, створити органи, які займатимуться вивченням етичних питань, що виникають у цій сфері, та захистом прав тих, хто використовує форми штучного інтелекту або на яких вони впливають

- йдеться в зверненні Папи.

Послання Папи Римського було оприлюднено через кілька днів після того, як Європейський Союз досяг угоди про правила, що регулюють використання штучного інтелекту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський Франциск помолився за мир в Україні та закликав це робити інших

За словами Папи Римського прогрес у науці та техніці нерідко веде до покращення людства та перетворення світу. Проте досягнення, що дозволяють здійснювати безпрецедентний контроль над реальністю, можуть становити "ризик для нашого виживання", зокрема через дезінформацію.

Це створює серйозну проблему, коли штучний інтелект використовується в кампаніях дезінформації, які поширюють неправдиві новини та призводять до зростання недовіри до засобів масової інформації

- йдеться в повідомленні.

Зловживання цими технологіями також може мати інші негативні наслідки, такі як дискримінація, втручання у вибори, зростання суспільства спостереження, цифрове відчуження та загострення індивідуалізму, що все більше відривається від суспільства, і все це є загрозою миру у всьому світі, наголосив Папа.

Доповнення

У березні Папа Римський Франциск і сам став об’єктом дезінформації з використанням штучного інтелекту. Створене ШІ Midjourney зображення, на якому він у розкішній білій пуховій куртці, стало вірусним.

Ганна Оніщенко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстріляла Херсон з артилерії, двоє поранених

     • 24075 переглядiв