ukenru
pandemiya-sprovokuvala-popit-na-myaso-bez-antibiotikiv-de-znayti-v-ukrayini

Пандемія спровокувала попит на м'ясо без антибіотиків: де знайти в Україні

 • 7704 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Пандемія COVID-19 спровокувала попит на м'ясо без антибіотиків, передає УНН із посиланням на thepoultrysite.com.

Пояснюється це тим, що у період коли перестали працювати ресторани і кафе, споживачі змушені були готувати їжу вдома і зацікавилися якістю продуктів, створивши попит на "корисну" їжу. Наприклад, споживачі проявили немалий інтерес до курятини без антибіотиків.

Щоб задовольнити ринкові вимоги, виробники м'яса птиці повинні тепер відходити від використання антибіотиків. Саме такий споживчий запит вкрай актуальний у поточному 2021 році. Тим більше, що цього вимагає законодавство, якщо мова йде про країни ЄС.

"Як і європейський, український виробник зобов'язаний "годувати" співвітчизників якісною і безпечною їжею. Так говорить закон, але реальний стан справи інший", - коментує виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Максим Несміянов.

"Як правило, в Україні курятину напихають антибіотиками, але мова йде про дрібних виробників. Або про домашні господарства, які ніким не контролюються і збувають м'ясо на ринках", - говорить він.

Інша ситуація з продажем курятини у торгових точках, продовжив Несміянов.

"Курка за замовчуванням повинна бути без антибіотиків. Виробник зобов'язаний надати покупцеві гарантію якості та безпеки, на це потрібно звертати увагу. Такий документ можна запросити якщо знаєш, чий продукт ти вживаєш. І мова йде про магазинну курятину, в упаковці. Купуючи курятину на вагу ви не знаєте, хто реально її виробив", - говорить експерт.

Раніше УНН повідомляв, що в Україні незалежний тест на відсутність антибіотиків у курятині пройшов тільки виробник ТМ "Наша Ряба". Підтверджено, що антибіотиків немає ні у кінцевому продукті, ні під час всього періоду вирощування птиці.

Українські Національні Новини

Суспільство