otrymaly-pershyi-neofitsiinyi-syhnal-z-uhorshchyny-pro-vikno-mozhlyvosti-na-samiti-yes-kuleba

Отримали перший неофіційний сигнал з Угорщини про "вікно можливості" на саміті ЄС - Кулеба

 • 23473 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про неофіційний натяк з боку Угорщини на "вікно можливостей" для України на саміті ЄС.

Україна отримала перший неофіційний сигнал з Угорщини, який свідчить про "вікно можливості" на саміті ЄС. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Я не можу на жаль бути відвертим та промолінійним зараз, тому що ставки надзвичайно високі. Сьогодні ми отримали перший непублічний, неофіційний сигнал з Угорщини, який свідчить про "вікно можливості". Ось так я вам скажу

- сказав Кулеба.

Окрім того, Кулеба зазначив, що офіційна заява від уряду Словаччини про підтримку відкриття переговорів з Україною про членство в ЄС –  це позитивний сигнал

"Чому це важливо? Тому що були сумніви в українському суспільстві, експертному середовищі щодо щирості намірів Словаччини…", - пояснив міністр.

Кулеба також зауважив, що на саміті ЄС все буде вирішуватися в останню хвилину.

"До цього було виключно нагнітання проблемних питань, але сьогодні є дуже обережний сигнал з Угорщини й відкритий, публічний сигнал зі Словаччини. Тому робот триває, але все буде вирішуватися в останню хвилину, й зараз ніхто не може спрогнозувати наскільки довго триватиме саміт Європейської ради, можуть всю ніч сидіти", - зазначив Кулеба.

Доповнення

Кулеба заявляв, що у Європейському Союзі немає жодної країни, яка не хоче бачити Україну у складі ЄС. Є лише Угорщина, яка хоче більш повільний процес вступу й більш ретельно вивчати наслідки вступу України. 

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Візит до США: Зеленський прибув до Конгресу

     • 25581 переглядiв

    "Кіно заради Перемоги!": кіномобіль завітав на Вінниччину

     • 24009 переглядiв

    Tesla Cybertruck не зможе отримати дозвіл на продаж в Європі

     • 39221 переглядiв