ukenru
otruyennya-navalnogo-yes-vviv-sanktsiyi-schodo-direktora-fsb-i-nizki-rosiyskikh-top-chinovnikiv

Отруєння Навального: ЄС ввів санкції щодо директора ФСБ і низки російських топ-чиновників

 • 14521 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Європейський Союз застосував санкції проти російських топ-чиновників, через отруєння опозиціонера Олексія Навального, в списку зокрема директор ФСБ. Про це УНН повідомлять з посиланням на повідомлення Ради ЄС.

"Рада ЄС сьогодні наклав обмежувальні заходи стосовно шести осіб і однієї юрособи, причетних до замаху на Олексія Навального, який 20 серпня 2020 року було отруєний токсичною нервово-паралітичним речовиною групи "Новачок" у Росії", - сказано в повідомленні.

Рішення послідувало за політичною угодою, досягнутою Радою із закордонних справ 12 жовтня 2020 року.

"Ухвалені обмежувальні заходи включають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів для фізичних осіб і заморожування активів для юридичної особи. Крім того, фізичним і юридичним особам з ЄС заборонено надавати кошти перерахованим особам", - додали в ЄС.

У санкційний список ЄС увійшли, зокрема, директор ФСБ Олександр Бортніков, начальник управління президента Росії з питань внутрішньої політики Андрій Ярін, перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко.

Також в списку заступники міністра оборони РФ Олексій Криворучко і Павло Попов, а також повноважний представник президента Росії в Сибірському федеральному окрузі Сергій Меняйло.

У санкційний список також включений Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технологій.

Раніше в ЄС ухвалили політичне рішення про введення санкцій через отруєння Навального. Україна вивчає можливість приєднання до санкцій ЄС через отруєння Навального.

Навальний відчув себе погано 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок".

23 вересня Навальний був виписаний зі стаціонару берлінської клініки "Шаріте", де він провів 32 дні.

Українські Національні Новини

Новини Світу