otrimani-novi-dokazi-tortur-yaki-vchinyali-okupanti-proti-lyudey-v-izyumi-zelenskiy

Отримані нові докази тортур, які вчиняли окупанти проти людей в Ізюмі - Зеленський

 • 136168 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Сьогодні в Ізюмі Харківської області продовжились ексгумаційні роботи на місці знайденого масового поховання. Проводяться експертизи тіл. Отримані нові докази тортур, які застосовувались проти людей, які там поховані. Про це у своєму відеозверненні сказав президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Зеленський наголосив, що у звільнених районах Харківської області знайдено вже понад десять катівень – у різних містах і селищах. Коли окупанти втікали, вони кинули й апарати для знущання.

Цитата

"Навіть на звичайному вокзалі Козачої Лопані знайшли приміщення для тортур, знайшли інструменти для катувань струмом. Це просто вокзал! Катування було повсюдною практикою на окупованій території. Так робили нацисти. Так роблять рашисти. І відповідатимуть вони так само – і на полі бою, і в залах суду. Ми встановимо всі особистості тих, хто катував, хто знущався, хто приніс це звірство з росії сюди, на нашу українську землю", - сказав він.

Доповнення 

Експерти Нацполіції в Харківській області станом на сьогодні, 17 вересня, ексгумували 59 тіл в Ізюмі. У більшості наявні сліди насильницької смерті.

Нагадаємо 

В Ізюмі знайшли місце масового поховання цивільних та воїнів ЗСУ.

За словами слідчих, у деяких тіл в могилах, знайдених неподалік міста Ізюм, руки були пов'язані за спиною. Також було виявлено тіла дітей.

Український центр стратегічних комунікацій заявив, що деякі могили, виявлені в Ізюмі, були "свіжими" і, що поховані там тіла були "переважно мирними жителями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: в Козачій Лопані виявили катівню росіян

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Тропічний шторм Fiona обрушився на Карибський регіон

     • 185045 переглядiв

    У небі над Херсонщиною збито безпілотник окупантів

     • 136770 переглядiв