ostannii-viiskovyi-pokynuv-krainu-frantsiia-zakryla-svoie-posolstvo-u-niheri

Останній військовий покинув країну: Франція закрила своє посольство у Нігері

 • 26283 переглядiв

Французькі війська завершили виведення з Нігеру, завершивши більш ніж десятирічну антиісламістську операцію в Сахельському регіоні. Після перевороту новий військовий режим Нігеру зажадав їхнього відходу, а також вислав французького посла.

Сьогодні, 22 грудня, останні французькі війська, дислоковані у Нігері, залишили цю країну. Про це з посиланням на France24, передає УНН.  

Деталі 

Це знаменує кінець антиісламістської операції Франції в регіоні Сахель у Західній Африці, що тривала понад 10 років. Водночас після виходу Франції з Нігеру в країні залишаються сотні військовослужбовців США, а також декілька підрозділів італійських та німецьких військ.

Сьогоднішня дата знаменує кінець процесу виведення французьких сил у регіоні Сахель

- сказав лейтенант армії Нігеру Салім Ібрагім на церемонії в столиці країни - місті Ніамеї.

Доповнення

Після державного перевороту 26 липня військові, що перебувають при владі, швидко зажадали вивести французьких солдатів — близько 1500 осіб та водночас денонсували кілька військових угод, укладених з Парижем. Наприкінці серпня військовий режим також оголосив про вислання посла Франції Сільвена Ітте.

Раніше УНН повідомляв, що Франція вирішила закрити своє посольство в Нігері, де воно більше не може нормально функціонувати або виконувати свої місії. 

Нагадаємо

Родина поваленого президента Нігеру Мохаммеда Базума нічого не чула від нього після спроби його втечі з військового ув'язнення після перевороту 26 липня.

За повідомленнями, військовий режим затримав і обшукав його родичів на тлі нестабільної регіональної безпеки і переговорів, що тривають після того, як ЕКОВАС відхилила трирічний перехідний план хунти.

У Нігері демонстранти з російськими прапорами напали на посольство Франції31.07.23, 06:22 • [views_436785]

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі