ukenru
organizovuvav-peredachu-okupantam-energoresursiv-ukrayini-u-kharkovi-suditimut-kolaboranta

Організовував передачу окупантам енергоресурсів України: у Харкові судитимуть колаборанта

 • 551356 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. У Харкові правоохоронці викрили чоловіка, який організовував розподіл та передачу російським окупантам енергоресурсів України. За фактом колабораційної діяльності, проти нього до суду направили обвинувальний акт, інформує УНН з посиланням на Telegram Харківської обласної прокуратури.

Деталі

Досудове розслідування встановило, що у березні 2022 року начальник Балаклійського району з розподілу електроенергії АТ "Харківобленерго" активно співпрацював з окупантами, а саме організовував роботу електророзподільних мереж на окупованій території району.

Енергетичні ресурси витрачалися на потреби збройних формувань держави-агресора, які захопили Балаклійський район. Крім того, на початку серпня 2022 року чоловік поїхав до Ізюмського підрозділу АТ "Харківобленерго", де незаконно заволодів автомобілем, що належить підприємству, та втік.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Стосовно нього до Дзержинського районного суду Харкова затвердили та скерували обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності та за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом.

Нагадаємо

У Києві вчительку гімназії будуть судити за фактами поширення матеріалів із публічними закликами до повалення влади в Україні, виправдовування збройної агресії рф проти України та її прославлення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП