ukenru
organ-okhoroni-zdorovya-yes-zayaviv-scho-terminovosti-v-busterniy-vaktsinatsiyi-vid-covid-19-nemaye

Орган охорони здоров'я ЄС заявив, що терміновості в бустерній вакцинації від COVID-19 немає

 • 20731 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) заявив в середу, що немає гострої необхідності в бустерних дозах вакцини від COVID-19 для повністю вакцинованих, пославшись на дані про ефективність щеплень, повідомляє УНН.

Цитата:

"Наявні наразі дані про ефективність вакцин... і тривалість захисту показують, що всі вакцини, дозволені в ЄС/ЄЕЗ, на сьогодні забезпечують високий рівень захисту від госпіталізації, важкого перебігу хвороби і смерті, пов'язаних з COVID-19, що дозволяє припустити, що немає термінової необхідності у введенні бустерних доз вакцини повністю вакцинованим особам..." - вказали у ECDC.

Деталі

У відомстві відзначили при цьому, що важливо розрізняти бустерні дози для людей, які адекватно відреагували на первинну вакцинацію, і додаткові дози для людей з ослабленою імунною системою, імунітет яких не відповів належним чином.

"При оцінці потреби в можливих бустерних дозах вакцини від COVID-19 з точки зору охорони громадського здоров'я важливо пам'ятати про основну мету стратегії вакцинації (запобігання важкого перебігу COVID-19)", - додали в органі охорони здоров'я ЄС.

Також там вказали, що для обгрунтування майбутньої політики щодо введення бустерних доз необхідно більше даних.

Доповнення

Німеччина і Франція оголосили, що з цього місяця почнуть вводити бустерні дози вакцини вразливим людям і людям з ослабленим імунітетом, щоб захистити громадян від більш заразного "Дельта"-варіанту.

У США також почали впроваджувати третю дозу вакцин Pfizer і Moderna людям з ослабленим імунітетом. Сполучені Штати планують ширше пропонувати бустерні дози з 20 вересня, якщо регулюючі органи країни вважатимуть це за необхідне. 

Ізраїль тим часом розпочав бустерну вакцинацію від COVID-19 усіх охочих.

Українські Національні Новини

Новини Світу