orban-zayaviv-scho-dlya-nogo-putin-ne-ye-voyennim-zlochintsem

Орбан заявив, що для нього путін не є воєнним злочинцем

 • 1249668 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в опублікованому у вівторок інтерв'ю Bild заявив, що російський диктатор володимир путін для нього не є воєнним злочинцем, пише УНН.

Деталі

Орбана запитали, чи, якби путін приїхав до Угорщини, його заарештували б згідно з березневим ордером на арешт, виданим Міжнародним кримінальним судом. Орбан заявив, що путін поки що не планує приїжджати до Угорщини, тому про це можна говорити лише гіпотетично.

"У мене немає інформації, що він хоче приїхати до Угорщини. Отже, ця гіпотеза взагалі не відповідає дійсності. Це лише гіпотеза", - сказав Орбан.

Потім журналіст запитав Орбана, чи вважає він сам путіна воєнним злочинцем.

"Ні. Не для мене", - відповів Орбан.

На запитання, що він думає про повстання "групи вагнера", Орбан сказав, що не вважає цю подію дуже важливою. Коли його запитали, чому він так думає, він сказав, що це засноване на звітах угорської розвідки, які "надійніші, ніж будь-що". "Вони сказали, що це не є важливим", - сказав він.

Потім прем'єр-міністра Угорщини запитали, чи вважає він, що путін послабшав після того, що сталося.

У відповідь Орбан сказав, що "заколот" пригожина став "ознакою сили" путіна. Так, з його слів, те, що це могло статися, може бути ознакою слабкості, але те, що вони змогли врегулювати конфлікт протягом 24 годин, є "ознакою сили". Коли його запитали, чи вважає він путіна сильним, він сказав: "Ви знаєте, що путін – президент росії. Якщо хтось думає, що він може похитнутись чи бути повалений, значить, він не розуміє російський народ і російські силові структури". "Він стабільний, він обраний лідер росії, він популярний. І структури, які стоять за ним, досить сильні", - продовжив Орбан.

Інтерв'юер парирував, що найманці йшли маршем на москву, а влада рф втратила контроль над ситуацією. "Напевно, так і було, - відповів Орбан. - Але ж це росія. росія працює та функціонує не так, як європейські країни". "Я думаю, що все скінчено, війна продовжиться. Це не та подія, яка приведе нас до миру. Я завжди дивлюся на цю війну з погляду миру, бо вважаю, що найголовніше - це досягти перемир'я і якимсь чином укласти мир. У цьому сенсі ці події не мають значення", - підсумував прем'єр Угорщини свою думку про заколот.

Також Орбан завив, що впевнений, що путін залишиться президентом рф після 2024 року.

Прем'єр Угорщини також висловився про війну: "Я вважаю, що те, як українці воюють на передовій, і ми підтримуємо їх фінансово, інформацією та інструментами, і вони можуть виграти війну проти росії, є нерозумінням ситуації. Це неможливо".

"Що дійсно важливо, то це те, що американці хочуть робити. Україна більше не є суверенною державою. У них немає грошей. У них немає зброї. Вони можуть воювати лише тому, що ми підтримуємо їх на Заході. Тож якщо американці вирішать, що хочуть миру, мир буде", - заявив Орбан.

Нагадаємо

Орбан заявляв, що Україні треба домовлятись з росією до початку контрнаступу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Орбан заявив, що для нього путін не є воєнним злочинцем

     • 1249668 переглядiв

    У США вперше за 20 років зареєстрували спалахи малярії

     • 640491 переглядiв

    Чонгарський міст під вогневим контролем Сил оборони - Гуменюк

     • 11050145 переглядiв