ukenru
opituvannya-8-ukrayintsiv-vvazhayut-rosiyu-spadkoyemitseyu-kiyivskoyi-rusi

Опитування: 8% українців вважають Росію спадкоємицею Київської Русі

 • 16563 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Україну спадкоємицею Київської Русі вважають 75% українців. Росію – 8%. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного впродовж 23-25 липня, передає УНН.

Деталі

За даними опитування, 9% – не вважають правонаступницею жодну з двох країн. Для усіх вікових груп та більшості електоратів наступницею Київської Русі є Україна.

Доповнення

Зокрема, у червні 2020 року, Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив результати опитування у якому 33% українців шкодують про розпад СРСР. Половина при цьому не шкодує.

А у травні 2021 року Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучера оприлюднив результати опитування, де 41% українців вважає, що Україна має відзначати День пам’яті та примирення 8 травня, та День перемоги над нацизмом 9 травня.

Довідково

Опитування проводилося 23-25 липня серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Українські Національні Новини

Суспільство