opendatabot-u-2023-rotsi-vykonavchi-sluzhby-stiahnuly-rekordnu-sumu-borhiv-ponad-25-mlrd-hryven

Опендатабот: у 2023 році виконавчі служби стягнули рекордну суму боргів, понад 25 млрд гривень

 • 22631 переглядiв

Минулого року виконавчими службами було стягнуто 25,21 млрд гривень, що є рекордом за останні 5 років. Проте ця сума становить лише 6% від загального обсягу боргів, які повинні були бути стягнуті з боржників, за даними Опендатабот, пише УНН.

Деталі

У 2023 році виконавчими службами було стягнуто понад 25 мільярдів гривень, що є рекордним показником за останні 5 років. Проте ця сума становить лише 6% від загального обсягу боргів, які мали бути стягнуті з боржників. Загалом, в Україні стягується лише 6 копійок з кожної гривні боргу.

Державна виконавча служба та приватні виконавці виконали майже 2 млн виконавчих документів. Загальна сума, яку вони стягнули з боржників, склала 25,21 млрд гривень.

Це у 2,5 рази більше, ніж у попередньому році.

Ця сума є найбільшою за останні 5 років. Наразі майже 60% від загальної кількості виконавчих проваджень реалізуються — це доволі високий показник.

Судове стягнення боргів значно покращилось завдяки появі інституту приватних виконавців та автоматичному блокуванню рахунків. Проте ситуація ускладнюється стрімким зростанням кількості боржників через війну та недостатнім інформуванням по штрафах за порушення ПДР, які наразі складають майже 20% від усіх боргів в країні

- сказав Олексій Іванкін, керівник Опендатаботу.

Нагадаємо

В Україні лише 42% публічних даних є відкритими, а Державна податкова служба, Міністерство економіки та Міністерство охорони здоров'я є найменш прозорими установами згідно з Індексом якості відкритих даних. 

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 13 березня: долар продовжує зростати

     • 26751 переглядiв