openai-pryznachyla-novoho-tymchasovoho-vykonavchoho-dyrektora

Новим тимчасовим гендиректором OpenAI став співзасновник Twitch Еммет Шир

 • 5117 переглядiв

Співзасновник Twitch Метт Шир був призначений тимчасовим генеральним директором OpenAI після звільнення Сема Альтмана.

Після звільнення гендиректора OpenAI Сема Альтмана, тимчасовим генеральним директором OpenAI призначили співзасновника Twitch Еммета Шира. Про це Шир розповів на своїй сторінці у соцмережі X, передає УНН.

Сьогодні мені зателефонували та запросили розглянути унікальну можливість: стати тимчасовим генеральним директором OpenAI. Порадившись із сім’єю та обміркувавши це лише кілька годин, я погодився

- йдеться у дописі.

Деталі

За даними журналістів, про призначення Шира колективу OpenAI повідомив співзасновник та член ради директорів Ілля Суцкевер — ключовий ініціатор звільнення Альтмана. 

Водночас Міра Мураті, яка була гендиректоркою компанії два дні після звільнення Альтмана, планувала повернути його і співзасновника OpenAI Грега Брокмана, який пішов слідом за Альтманом. Натомість Суцкевер каже, що Альтман не повернеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній керівник OpenAI Сем Альтман очолить дослідницьку групу з ШІ у Microsoft

Нагадаємо

Рада директорів OpenAI несподівано звільнила Сема Альтмана з посади, а також понизила президента і співзасновника Грега Брокмана, що призвело до його звільнення. Через це низка високопоставлених дослідників пішли у відставку.

Причиною звільнення було вказано недостатньо прозору комунікацію, але про що саме йдеться не повідомлялося. На вихідних велися розмови про повернення Альтмана в компанію, він сказав сказав інвесторам, що якщо повернеться, то хоче нову раду директорів і структуру управління, розповіли джерела The Wall Street Journal. 

Окремо він обговорював створення компанії, в якій будуть працювати колишні співробітники OpenAI, в тому числі ті, хто звільнився на знак протесту проти його звільнення.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Пункти незламності по Україні відкрили на майже 80%

     • 4016 переглядiв