oon-vydiliaie-30-mln-dolariv-na-pidtrymku-pryfrontovykh-terytorii-ukrainy

ООН виділяє 30 млн доларів на підтримку прифронтових територій України

 • 10500 переглядiв

УВКБ ООН надасть 30 млн доларів для підтримки жителів прифронтових регіонів України. Вразливі домогосподарства отримають одноразові виплати по 21 тис. грн на придбання твердого палива.

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділить виділяє 30 мільйонів доларів на підтримку жителей прифронтових територій.  Українці із вразливих груп населення отримають одноразову виплати у 21 тисячу гривень для придбання твердого побутового палива. Про це повідомили в Мінреінтеграції, передає УНН

Деталі

Як повідомляється, 21 серпня  Мінреінтеграції та Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) підписали меморандум про підтримку прифронтових громад під час наступного зимового періоду.

Угоду підписали Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук та представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Меморандумом передбачено одноразові виплати у розмірі 21 тисячі гривень для вразливих домогосподарств для придбання твердого побутового палива.

Зокрема, допомогою охоплять жителей Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей. Насамперед йдеться про домогосподарства у межах 10 кілометрів від лінії зіткнення або від кордону з рф.

Загальний бюджет програми становить 30 мільйонів доларів США.

Для УВКБ ООН пріоритетним завданням є підтримка людей, які залишаються у прифронтових регіонах, у зимові місяці, які, ймовірно, будуть особливо важкими цього року, зважаючи на цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру. Такі люди знаходяться у неймовірно вразливому соціально-економічному становищі, а тому найбільше потребують гуманітарної допомоги, щоб вижити та зберегти свою життєстійкість

- сказала Кароліна Ліндхольм Біллінг, представниця УВКБ ООН в Україні.

Довідково

30 мільйонів доларів США, надані УВКБ ООН, є частиною великого пакета допомоги. Загальна сума цього пакета складає 100 мільйонів доларів США, про що оголосив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Жителі постраждалих громад продовжують евакуацію: переселенцям потрібна психосоціальна підтримка та організація проживання - Місія ООН13.08.24, 15:49

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині збили ворожий дрон-розвідник

     • 20602 переглядiв